Tanki hljeb od crvene leće – flatbread

Tanki hljeb od crvene leće - flatbread
  • Priprema
    5 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    3

Za ovaj recept su vam potrebna samo tri sastojka, a ima nizak udio ugljikohidrata i bogat je vlaknima. Najvažnija odluka kod pripreme je koliko vode dodati. Manje vode znači gušće tijesto, pa ukoliko želite možete ekseperimetisati i prilagoditi svom ukusu.

Tanki hljeb od crvene leće - flatbread

Sastojci

Koraci

Korak 1

U blender dodajte crvenu leću i vodu. Ostavite da se namače najmanje 3 sata, a zatim blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Korak 2

Dobijenu smjesu prebacite u zdjelu. Dodajte so i izmiješajte.

Korak 3

Možete peći odmah ili ostaviti u frižider preko noći.

Korak 4

Na srednje jakoj temperaturi zagrijte tavu sa neprijanjajućim dnom i lagano je premažite maslinovim uljem.

Korak 5

Ulijte smjesu, kao kada pečete palačinke.

Korak 6

Pecite s jedne strane 1 1/2 do 2 minute, prije nego što okrenete, a zatim pecite sa druge strane još 2 minute.

Korak 7

Čuvajte pokriveno dok ispečete ostale.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!