-
Priprema5 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba3
Za ovaj recept su vam potrebna samo tri sastojka, a ima nizak udio ugljikohidrata i bogat je vlaknima. Najvažnija odluka kod pripreme je koliko vode dodati. Manje vode znači gušće tijesto, pa ukoliko želite možete ekseperimetisati i prilagoditi svom ukusu.
Sastojci
Koraci
U blender dodajte crvenu leću i vodu. Ostavite da se namače najmanje 3 sata, a zatim blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Dobijenu smjesu prebacite u zdjelu. Dodajte so i izmiješajte.
Možete peći odmah ili ostaviti u frižider preko noći.
Na srednje jakoj temperaturi zagrijte tavu sa neprijanjajućim dnom i lagano je premažite maslinovim uljem.
Ulijte smjesu, kao kada pečete palačinke.
Pecite s jedne strane 1 1/2 do 2 minute, prije nego što okrenete, a zatim pecite sa druge strane još 2 minute.
Čuvajte pokriveno dok ispečete ostale.
Tanki hljeb od crvene leće – flatbread
Sastojci
Follow The Directions
U blender dodajte crvenu leću i vodu. Ostavite da se namače najmanje 3 sata, a zatim blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Dobijenu smjesu prebacite u zdjelu. Dodajte so i izmiješajte.
Možete peći odmah ili ostaviti u frižider preko noći.
Na srednje jakoj temperaturi zagrijte tavu sa neprijanjajućim dnom i lagano je premažite maslinovim uljem.
Ulijte smjesu, kao kada pečete palačinke.
Pecite s jedne strane 1 1/2 do 2 minute, prije nego što okrenete, a zatim pecite sa druge strane još 2 minute.
Čuvajte pokriveno dok ispečete ostale.
Ocijeni